1.årgang - 19.06.2018
 


Anna (1882-1965) og
Edvard (1875-1955)Skriv inn din e-postadresse
og motta nyhetsbrev fra Anna og Edvards Eft.
 
Min epostadresse:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 23.12.06 God Jul!. Finnestadslekten ønsker seg selv og alle andre en riktig GOD JUL!

12.7.06 Som fisken i vannet. Fredag 8. juli 2005, under to uker etter slektsstevnet, fikk Ellen Rian og Jon Rype sin datter nummer to. Hun heter Mathea, og hadde altså ettårsdag på lørdag.

19.6.06 Martin har fått en lillesøster.. Lille Camilla er siste tilskudd på Finnestad-treet. Hun kom til verden 30. mars. Veide 3330 g og var 48 cm. lang. De stolte foreldrene er Bente og Oddvar. Og ditto besteforeldre er Grete og Jostein.

29.3.06 HARALD ER DØD.

1.2.06 Finnestad-dagen nærmer seg!. På søndag er det igjen 5. februar og Finnestad-dag. Tradisjonen tro møtes vi på Phelias Fogg fra klokka syv om kvelden.

31.12.05 Kjells begravelse. Kjell begraves fra Randaberg kirke fredag 6. januar kl. 14.15

28.12.05 KJELL ER DØD.

11.7.05 Mathea har kommet. Ellen Rian (Wenches datter) og Jon Rype fikk en datter 8. juli. Vi gratulerer! Siste skudd på vårt slektstre skal hete Mathea Rian Rype.

7.7.05 Hittegods. Disse plaggene, pluss et armbånd (nederst i bildet), ble glemt igjen på Viste. Er det noe du savner?

5.7.05 Vidar er 60 år i dag. Vi gratulerer! Dagen feires hjemme i Skadbergbakken 30.

3.7.05 De første bildene. De første bildene fra slektsstevnet er nå lagt ut på nettet. Fotografen heter, ikke uventet, Vidar. Bildene ligger i tre albumer. Disse heter ”Family Reunion”, ”Family Reunion_2” og ”Family Reunion_3”. Ønsker du en høyoppløselig kopi av ett eller flere av bildene, så send meg en e-mail. Hilsen Askell

30.6.05 Et vellykket slektsstevne . Ideen for dette slektsstevnet ble unnfanget for omtrent to år siden, og har siden preget alle små og store familier i Finnestad-slekten som har vokst fram siden 1903. Det var året Edvard Finnestad, født på Finnestadgården i Hetland, og Anna Bertelsdotter giftet seg i Badger i Iowa, USA.

12.6.05 Det nærmer seg med stormskritt!. Som dere ser har Bente og Oddvar giftet seg siden sist. Vi gratulerer! Bentes fulle navn er nå Bente Lyngaas Egeland. Ta også en titt i Gretes album.

30.4.05 Påmelding Til Slektsstevnet. Nå kan dere laste ned påmeldingsskjemaet til slektsstevnet og levere det til meg via e-post. Jeg minner om at fristen for påmelding er 20. mai.

22.3.05 Samtidig som mormor…. En svært spesiell og personlig kunstutstilling kan i helgen ses i Atelier Blått Blikk på Dikemark.

3.3.05 Wenches debututstilling. Fra 4. til 6. mars har Wenche utstilling av egne tegninger, tekster og dikt på Atelie Blått Blikk på Dikemark i Asker. Utstillingen heter ”Samtidig som mormor”, og bør interessere alle i Finnestadslekten.

6.2.05 Slektsarkivet er oppdatert!. Som jeg lovet i går har jeg nå lagt ut en ny versjon av slektsarkivet. Det er jo lov å håpe at alle bildene og rettelsene jeg har mottatt har kommet med. Men sikker kan jeg ikke være. Så skulle dere finne feil, så send meg en e-mail. Det vil bli rettet nokså umiddelbart denne gangen.

5.2.05 Gratulerer med dagen!. Så er altså Finnestad-dag her igjen! Som i fjor vil vi markere dagen med å legge ut en ny og oppdatert versjon av slektsarkivet.

2.2.05 Bilder fra Finnestad-dagen 2005. Som Inger-Lise har skrevet i gjesteboken var vi 26 personer som møtte opp for å feire dagen. Det er virkelig kjekt å møtes slik en gang i året. Men neste år må vi bestille bord!

01.02.05 Finnestad-dagen nærmer seg!. Husk at lørdag 5. februar feirer vi Finnestad-dagen på Phileas Fogg! Håper det kommer minst like mange som i fjor. Skal vi si fra klokken åtte og utover, som sist? Ellers har de fleste av dere levert uforpliktende påmelding til slektsstevnet.

30.1.05 Knut Bjarne ble begravet fredag. En fullsatt kirke tok fredag den 28. Januar et vakkert, vemodig og sorgtungt farvel med Knut Bjarne.

28.1.05 Sign-up sheet for the Family Reunion.. Download the informal sign-up sheet for the Family Reunion.

22.1.05 KNUT BJARNE ER DØD.

9.1.05 Uforpliktende påmelding til slektsstevnet. Godt nyttår til dere alle sammen! Nå skriver vi altså 2005 og har startet på oppløpsiden mot slektsstevnet i juni. Juletider sendte vi i festkomiteen ut et brev til alle søskenbarnene våre. For å få bedre oversikt ba vi om en uforpliktende påmelding til slektsstevnet.

15.8.04 Det var en mørk og stormfull natt.... Vi tar en liten pause fra Farmors aner og drar tilbake til Erfjord. Jeg vil fortelle en historie som jeg garanterer at våre aner der på gården var opptatt av i lange tider.

Det sies at Norge er det eneste land i verden hvor misunnelsen er sterkere enn seksualdriften. Nå hender det jo at disse to driftene trekker i samme retning, og da kan det bære riktig galt avsted. Det var nettopp det bygdefolket i Erfjord mente hadde skjedd en vinternatt i 1803. For den natten ble det begått et grufullt drap i den ellers så fredfulle fjordbygda. Omstendighetene rundt drapet var så spesielle, og personene som var involvert så sterkt knyttet til Erfjordgården, at historien fortjener å bli fortalt på vår hjemmeside.


7.8.04 Kognatisk Anehopping . En anelinje som kun består av kvinner kalles kognatisk. Her er et eksempel på en slik linje: Anna Pedersdotter - Maren Serine Sivertsdotter - Anna Bertelsdotter - Ingrid Hegland - Wenche Johansen – Ellen Rian – Anna Rian Rype. Dette er forresten pr i dag den lengste kjente kognatiske linje i vår anetavle som inneholder nålevende personer. En slik linje må nødvendigvis gå gjennom Anna Bertelsdotter. Ekstra artig er det jo at denne linjen i tillegg både begynner og slutter med en Anna. En verdig vinner!

31.7.04 Våre aner på Roda. Forrige gang fortalte jeg om Ingeborg Olsdotter, mor til Malene på Goa. Malenes far, Anders Andersson, fikk i den forbindelse en nokså stemoderlig behandling. Men når det gjelder våre aner bør det jo være full likestilling. Derfor vil jeg i dag gå Anders litt grundigere etter i sømmene.

29.7.04 Cleng Peerson og I. Forrige uke fortalte jeg om livet til vår ane Ingeborg Olsdotter fra Bø på Fogn. Da påstod jeg at noen av de personene jeg skrev om var i slekt med den norske utvandringens far, den forunderlige og sagnomsuste Cleng Peerson. I dag vil jeg gå nærmere inn på dette forholdet.

25.7.04 Ingeborg fra Fogn. Farmors oldemor, Malene Andersdotter, kom som sagt fra Finnøy; nærmere bestemt fra gården Bø på Fogn. Som jeg har fortalt, fant jeg henne og sønnen Asbjørn der i 1801-tellingen. Hun bodde hjemme hos sin mor Ingeborg Olsdotter og stefaren Lars Pedersen. Jeg vil denne gang fortelle litt om våre aner på Finnøy, og har valgt Malenes mor, Ingeborg Olsdotter, som ”Ukas Ane”.

18.7.04 Ånen på Duså. Siste halvdel av 1800-tallet var det Ånen Ånensen som eide jorden nede i Dusavika, inkludert Ryggastraen. Ånen på Duså ble han kalt. Og la det være sagt med en gang: Ånen på Duså er ikke en av våre aner. Men han spilte en så viktig rolle da det spesielle miljøet i Ryggastraen ble skapt, at han fortjener å bli omtalt på vår hjemmeside.

12.7.04 Anna og Asbjørn. Da Farmor ble født var det enkelt for Bertel og Maren å velge navn. Det ga seg selv, for begge hennes bestemødre het Anna. Forrige uke skrev jeg litt om Anna Pedersdotter og Sivert Hansson. Det er derfor bare rett og rimelig at jeg i dag forteller litt om besteforeldrene på farssiden, Anna Knudsdotter og Asbjørn Osmundsen.

4.7.04 Anna og Sivert. For en tid tilbake lovet jeg å konsentrere meg om Farmors aner. Det har jeg faktisk gjort, og i dag vet jeg ganske mye om hennes (og mine egne) forfedre, spesielt på farens side. Det er mye interessant å berette også fra den kanten, så følg med i tiden fremover! Det er imidlertid to personer jeg har strevd med, og det er hennes besteforeldre på morssiden, Sivert Hansson og Anna Pedersdotter. Jeg har følelsen av å ha brukt like mye tid på Anna og Sivert som på resten av Annas aner til sammen. For å ta ondet ved roten vil jeg begynne denne nye serien om Annas aner med å fortelle hva jeg har funnet ut om Sivert og Anna. For noe vet jeg , selv om det er mange ubesvarte spørsmål.

28.6.04 Mallin. Det var Far som fortalte meg at Kristen kalte henne Mallin. Jeg snakker selvsagt om min oldemor på Finnestad, Malene Sjursdotter. Til nå har jeg skrevet mye om Kristen og hans slekt. Det er derfor bare rett og rimelig at jeg forteller det jeg vet om Malene.

20.6.04 Da Kristen Askildsson fikk kvittering. Erfjord Bygdebok har undertittelen ”Frå Ætte- og Kultursoga i Erfjord”. I denne kultursoga kan du lese om livet i Erfjordbygda opp gjennom tidene. Her finnes det også litt stoff om våre aner. Blant annet denne historien om Kristen Askildsson og Tarald Bogsberget. Om det er kultur eller ukultur får du selv bedømme…

13.06.04 Våre aner fra Erfjord. Kommer du seilende inn ytre Erfjorden er Sandvik på nordsiden av fjorden den første av Erfjordgårdene du seiler forbi. Like etter Sandvik kommer du til et smalt sund som kalles Bogsundet. Det er innløpet til Bogsfjorden som skjærer seg tre-fire kilometer inn i landet i nord-østlig retning. Landområdet som ligger mellom Bogsfjorden og Erfjorden heter Erøy. I botnen av Bogsfjorden kommer det nesten til kontakt igjen mellom disse to fjordene. Men bare nesten. Så Erøy er ingen øy, men en halvøy. Det blir påstått at det smale området som knytter Erøy til fastlandet en gang lå under havflaten, og at Erøy var en ekte øy. Det er ikke så urimelig å tro det. På hver side av denne smale fastlandsforbindelsen ligger det to gårder. Gården på Erøysiden har samme navn som halvøya, mens gården på fastlandsiden heter Erfjord

10.06.04 Anna drar til Amerika. På et av møtene i festkommiteen ble vi klar over hvor sørgelig lite vi visste om Anna og Edvards år i Amerika. Ingen av oss var en gang sikker på hvilket år de reiste. Det eneste jeg kunne bidra med var at de kom tilbake i 1911, for Far var nesten tre år da de kom hjem(Karen "på Duså", en litt spesiell kone som bodde ikke sa langt fra Ryggastraen, fortalte en gang Arne at hun husket den dagen Anna kom hjem. Hun traff henne da hun gikk ned veien til Ryggastraen med Selmer på armen. Han skulle vises til slekt og venner). Men om årene i Amerika vet jeg lite. Så er det noen som har noe å berette, så må dere for all del ta kontakt. Skriv eller slå på tråden!

02.06.04 Erfjord Anno 1865. Nyttårsaften 1865 ble det holdt "almindelig Folketælling" i Norge. På landet var det lensmennene som stod ansvarlig for tellingen, men det var sokneprester og kapellaner som hver for sitt prestegjeld og sokn styrte og førte tilsyn med arbeidet. Også skolelærere deltok i innsamlingen. Dette arbeidet startet 8. januar 1866. Tellemannskapet gikk fra hus til hus og skrev tellingslister. Også gården i Erfjord fikk besøk. Dermed får vi en situasjonsrapport derfra den vinteren.

29.05.04 ”Noen liker mora, og andre liker dattera.”. Forrige uke skrev jeg om den traumatiske starten på ekteskapet til Torger Mortenson og Lisbeth Ovesdotter fra Åbø. Denne gangen vil jeg fortelle litt om barna deres. Lisbeth og Torger fikk tre sønner, Morten, Christen og Ola. Da Morten, som var den eldste kom opp i tyve-årene, var det tid for å se seg om etter en kone. Og blikket hans falt på gården Vetrhus. Der bodde nemlig enken Barbro Gautesdatter.

20.5.04 Gåten Lisbeth Ovesdotter. De som har fulgt med i vår serie om Askild Christensen og Anna Nilsdotter (”Soga om Askild og Anna”), husker kanskje at jeg til slutt fant Askilds foreldre på gården Langelandsvik i Skjold. Det var Guro Askildsdotter og Christen Torgerson. Det er denne Christen som Christen Finnestad er ”oppkalt” etter. Både Guro og Christen kom opprinnelig fra Sauda. Jeg har jobbet litt med denne ”Sauda-grenen” av vårt anetre, og begynner å få ganske god oversikt. Jeg skal komme tilbake til dette en annen gang. Denne gangen vil jeg hovedsakelig konsentrere meg om en enkel av dem, nemlig Lisbeth Ovesdotter.

5.1.04 Fire generasjoner på spinnesiden. En hilsen fra Nina

14.3.04 Ryktene om Adolfs død var sterkt overdrevet. Farmor hadde en storebror som het Adolf Severin. Han var nesten elleve år eldre enn henne (født i 1871). Det var bare de to som vokste opp. De hadde også to andre søsken, men de døde i ung alder: Asbjørn tretten år gammel i 1893 og Ingeborg Malena som bare ble ett år. Derfor er det jo ekstra trist å lese i Randaberg Bygdebok at Adolf druknet i 1891. Det står han forliste med skuta "Arken". Men her har forfatterne av dette ellers så utmerkede verket et forklaringsproblem.

03.01.04 Do you remember Kennet?. The older of us cousins perhaps remember him? Kennet was, as far as I remember, a friend of uncle Asbjørn’s. He served in the International Brigade in Germany just after the end of World War II. During this time, he took the opportunity to visit his friends family in Norway.

25.2.04 Hellige Birgitta er vår ane! . Ikke før har jeg lagt ut en ny versjon av slektsarkivet, så dukker det opp nok en godbit: Den kjente svenske helgenen Hellige Birgitta er en av våre aner!

22.2.04 Slektsarkivet er oppdatert. Nå er slektsarkivet oppdatert med nye bilder, både de som ble tatt på Finnestad-dagen og de som dere har sendt meg på email.

18.02.04 Hjerteknuseren. Som dere sikkert husker fikk slekten vår et nytt medlem den 17. januar i år. Han heter Thomas, og her har dere det første bildet av ham.

11.2.04 Gamle Bilder. En god ting kan ikke gjentas for ofte: Vi etterlyser gamle bilder!

8.2.04 Bildene fra Finnestad-dagen. Vidar og Steins bilder fra Finnestad-dagen er nå lagt i eget album her på nettstedet

5.2.04 Gratulerer med Finnestad-dagen!. Så er den altså her, dagen vi alle har ventet på. En ekstra hilsen til de to i slekten som er så heldige å fylle år i dag: Audun blir 38 og Annette 43.

2.2.04 Wenche kommer. Kommer du?. Husk at vi feirer Finnestad-dagen på Phileas Fogg torsdag 05.02.04 !

31.1.04 Nå er slektsarkivet vårt på plass! . Linken har jo ligget til venstre på skjermen siden vi opprettet dette nettstedet. Men nå fører den altså til et ”ordentlig” slektsarkiv. Der finner dere både etterkommere og forfedre til Anna og Edvard.

24.1.04 Soga om Askild og Anna. Tredje bolken. Det har irritert meg at vi ikke har hatt noen peiling på hvor Askild Christensen han kom fra. Det virket som han kom fra det store intet da han dukket opp hos major Fasting på Foldøy. Det virket ganske håpløst en stund. Men desto større er nå gleden. LADIES AND GENTLEMEN; WE GOT HIM!

23.1.04 Dobbeltgjengeren. Arne mener han har en dobbeltgjenger innante Ryfylke et sted. Trykker du på linken under får du lastet ned hans egen beretning om dette

18.1.04 The Long and Winding Road. En historisk reise med våre aner som reisefølge. Tittelen er selvfølgelig stjålet fra The Beatles. For det er nettopp det dette skal handle om: En lang og litt kronglete vei som skal føre oss ned gjennom historien. Og som reisefølge skal vi ha Finnestadslektens aner.

12.1.04 Sukka-ætta . En epistel om etterslekten til Olav i Sukka

11.1.04 Nå har vi innstifta dagen. Finnestad-dagen er en realitet! Det finnes så mange slags dager i våre dager. Morsdagen, Farsdagen, Kvinnedagen, Arbeidernes dag, Frigjøringsdagen, Nasjonaldagen, FN-dagen, for bare å nevne noen. Det er snart ikke en dag uten det er en dag. Det skulle derfor bare mangle at det ikke også skulle finnes en Finnestad-dag!

9.1.04 Dear Nicole!. Please contact us again!

8.1.04 Innskriving. Da Wenche, Edvard og Arne skulle innskrives på Tasta skole

4.1.04 Vidars Finnestad-portretter. Nytt album med bilder av Anna og Edvards barn.

30.12.03 A message to our relatives and friends in America. Now you can download ”The Descendants of Anna and Edvard Finnestad”

30.12.03 Soga om Askild og Anna. Andre bolken. Annas anetavle

26.12.03 Nytt reisebrev fra Rio. Da Hilde møtte Kongen

23.12.03 Stort julekryssord!. Alle magasiner med respekt for seg selv har et julekryssord

20.12.03 Anna og Askild fra Erfjord. Litt slektshistorie

19.12.03 Hurra for deg som fyller ditt år!. I dag fyller Eva 65 år

18.12.03 Vår representant i U.S. Open. Gode golfspillere har vi også!

14.12.03 Brevet til søskenbarna. Vi har nå sendt ut et brev til alle Anna og Edvards barnebarn for å informere om slektsstevnet. Brevet kan du lese her.

14.12.03 Anna og Edvard Finnestads Etterkommere. Nå kan du laste ned slektsheftet vårt!

14.12.03 Hu Anna va så fine!. Korr mange av dokker e det så huske det fyssta dokker sa te kånå eller maen ?

12.12.03 Vi etterlyser stoff til hjemmesiden!. Kan du hjelpe oss med tekst og bilder?

7.12.03 Viktige plassar for ongane på Finnestad. Arne vokste opp på Finnestad i førti- og femtiårene. Nå deler han sine barndomsminner med oss.

5.12.03 Reisebrev fra Rio. For en uke siden fikk Helens datter Hilde sønnen Conor. Nå sender hun en hilsen til oss fra Rio

3.12.03 Søskenbarntreffet på Hummeren. Marianne har en lett penn. Her har du hennes opplevelse av festen.

1.12.03 Martin har kommet. Bente og Oddvar er blitt foreldre!

30.11.03 - Hu så va så kloge at de brant na. Sigval Bergesen var stolt av at han nedstammet fra ei heks. Men den heksa må han dele med oss.

26.11.03 Barnebarnas album. Alle barnebarna til Anna og Edvard bør ha sitt eget album i vårt bildearkiv!

26.11.03 Moter Anno 1905. Ta en titt på motebilder fra 1905

23.11.03 Søskenbarntreffet - the Movie!. Vidar filmet oss flittig under søskenbarntreffet. Nå har han redigert en flott film som du kan bestille.

17.11.03 Det blir på Viste!. Festkomiteen kom raskt frem til at slektstevnet skal holdes på Viste Strandhotel lørdag den 25. juni 2005.
30.1.11Don er død I går fikk jeg en trist melding fra Mary Ann og barna. Don er død. Han tapte kampen mot kreften. Under kan dere lese e-mailen jeg fikk.
27.4.09Arne er død Tirsdag 17. mars begynte Arne å kjenne seg dårlig. Det forverret seg ut over i uka, og på lørdag 21. mars ble han innlagt på sykehuset. Da hadde han tydelige tegn på at det kunne være noe alvorlig: Han hadde mistet stemmen og klarte ikke å åpne det ene øyet. Men tross alt klarte han å gå inn i sykebilen uten hjelp.
14.4.08Wenche Johansen har maleriutstilling Fra 10. til 17. april inviterer Wenche Johansen til maleriutstillingen "Promenade" i Galleri Frogner/Ateliér Gro. Åpningstiden er hverdager fra 12 til 18, og lørdag/søndag fra 12 til 17.
02.02.07På mandag er det Finnestad-dag igjen! Og i år er det et lite jubileum. Det er nemlig 125 år siden Anna ble født. Så jeg håper at riktig mange stiller opp. Og det er ”same procedure as last year”; Phileas Fogg klokken 19:00.
23.12.06 God Jul! Finnestadslekten ønsker seg selv og alle andre en riktig GOD JUL!
12.7.06Som fisken i vannet Fredag 8. juli 2005, under to uker etter slektsstevnet, fikk Ellen Rian og Jon Rype sin datter nummer to. Hun heter Mathea, og hadde altså ettårsdag på lørdag.
19.6.06Martin har fått en lillesøster. Lille Camilla er siste tilskudd på Finnestad-treet. Hun kom til verden 30. mars. Veide 3330 g og var 48 cm. lang. De stolte foreldrene er Bente og Oddvar. Og ditto besteforeldre er Grete og Jostein.
29.3.06HARALD ER DØD

Vis alle nyhetssaker
15.8.04Det var en mørk og stormfull natt... Vi tar en liten pause fra Farmors aner og drar tilbake til Erfjord. Jeg vil fortelle en historie som jeg garanterer at våre aner der på gården var opptatt av i lange tider.

Det sies at Norge er det eneste land i verden hvor misunnelsen er sterkere enn seksualdriften. Nå hender det jo at disse to driftene trekker i samme retning, og da kan det bære riktig galt avsted. Det var nettopp det bygdefolket i Erfjord mente hadde skjedd en vinternatt i 1803. For den natten ble det begått et grufullt drap i den ellers så fredfulle fjordbygda. Omstendighetene rundt drapet var så spesielle, og personene som var involvert så sterkt knyttet til Erfjordgården, at historien fortjener å bli fortalt på vår hjemmeside.

7.8.04Kognatisk Anehopping En anelinje som kun består av kvinner kalles kognatisk. Her er et eksempel på en slik linje: Anna Pedersdotter - Maren Serine Sivertsdotter - Anna Bertelsdotter - Ingrid Hegland - Wenche Johansen – Ellen Rian – Anna Rian Rype. Dette er forresten pr i dag den lengste kjente kognatiske linje i vår anetavle som inneholder nålevende personer. En slik linje må nødvendigvis gå gjennom Anna Bertelsdotter. Ekstra artig er det jo at denne linjen i tillegg både begynner og slutter med en Anna. En verdig vinner!
31.7.04Våre aner på Roda Forrige gang fortalte jeg om Ingeborg Olsdotter, mor til Malene på Goa. Malenes far, Anders Andersson, fikk i den forbindelse en nokså stemoderlig behandling. Men når det gjelder våre aner bør det jo være full likestilling. Derfor vil jeg i dag gå Anders litt grundigere etter i sømmene.
29.7.04Cleng Peerson og I Forrige uke fortalte jeg om livet til vår ane Ingeborg Olsdotter fra Bø på Fogn. Da påstod jeg at noen av de personene jeg skrev om var i slekt med den norske utvandringens far, den forunderlige og sagnomsuste Cleng Peerson. I dag vil jeg gå nærmere inn på dette forholdet.
25.7.04Ingeborg fra Fogn Farmors oldemor, Malene Andersdotter, kom som sagt fra Finnøy; nærmere bestemt fra gården Bø på Fogn. Som jeg har fortalt, fant jeg henne og sønnen Asbjørn der i 1801-tellingen. Hun bodde hjemme hos sin mor Ingeborg Olsdotter og stefaren Lars Pedersen. Jeg vil denne gang fortelle litt om våre aner på Finnøy, og har valgt Malenes mor, Ingeborg Olsdotter, som ”Ukas Ane”.
18.7.04Ånen på Duså Siste halvdel av 1800-tallet var det Ånen Ånensen som eide jorden nede i Dusavika, inkludert Ryggastraen. Ånen på Duså ble han kalt. Og la det være sagt med en gang: Ånen på Duså er ikke en av våre aner. Men han spilte en så viktig rolle da det spesielle miljøet i Ryggastraen ble skapt, at han fortjener å bli omtalt på vår hjemmeside.
12.7.04Anna og Asbjørn Da Farmor ble født var det enkelt for Bertel og Maren å velge navn. Det ga seg selv, for begge hennes bestemødre het Anna. Forrige uke skrev jeg litt om Anna Pedersdotter og Sivert Hansson. Det er derfor bare rett og rimelig at jeg i dag forteller litt om besteforeldrene på farssiden, Anna Knudsdotter og Asbjørn Osmundsen.
4.7.04Anna og Sivert For en tid tilbake lovet jeg å konsentrere meg om Farmors aner. Det har jeg faktisk gjort, og i dag vet jeg ganske mye om hennes (og mine egne) forfedre, spesielt på farens side. Det er mye interessant å berette også fra den kanten, så følg med i tiden fremover! Det er imidlertid to personer jeg har strevd med, og det er hennes besteforeldre på morssiden, Sivert Hansson og Anna Pedersdotter. Jeg har følelsen av å ha brukt like mye tid på Anna og Sivert som på resten av Annas aner til sammen. For å ta ondet ved roten vil jeg begynne denne nye serien om Annas aner med å fortelle hva jeg har funnet ut om Sivert og Anna. For noe vet jeg , selv om det er mange ubesvarte spørsmål.

Vis flere artikler